MILJÖÖ

Tjo!
När jag satt i bilen påväg hem ifrån Falun kom jag och tänka på miljön igen, vi hade vart in på MAX och ätit, där har dom ju så mycket afisher om miljön och dom miljökompenserar m.m. m.m. ja vi låg iallafall bakom en kanske två år gammal v70 där på vägen mellan Borlänge och Ludvika, den var alldeles brun av rost nedanför kofångaren! då kom jag att tänka på det att, varför inte bygga bilar som håller längre?! jag menar rostskyddsbehandla bilarna ordentligt med "dopp i grytan" som förr i tiden!
Med alla miljökrav och höjda bensinskatter hit och dit så borde man väl kunna tänka på en bils livslängd också?! hur länge håller en modern bil egentligen? med "foliekaross" utan rostskydd?! nej gör som förr och tillvrka bilar som håller,
visst kan en bil ha all den moderna teknik som vi har i bilarna! men dom kan väl hålla i karossen också anser iallafall jag! Men jag tror att idag tänker man endast på att bilarna ska vara billiga att tillvärka och att dom ska vara fullproppade med modern teknik som ingen har någon användnig för egentligen.
"Vi sätter in en airbag har och en där så har vi en säker bil!" är det så de tänker tro? Vad tror ni händer om tio år? när det är rosthål överallt i bilarna, bromsarna har slutat att fungera, elen är glapp och ingen har råd att fixa det för bensinen är för dyr? Nej, vi gör såhär istället! Köper en ny bil för en kvarts million, har den i två år och sen säljer den för att köpa en ny! vad händer med den första bilen då? jo den kommer byta ägare några gånger och sedan skrotas! för att det r för dyrt att hålla den i form!
BYGG BILAR SOM HÅLLER!

Punkarliv och Avslutningsfest

Ja men hallå, hallå!
hittade massa filer från min gamla bärbara dator idag... en massa bilder från mitt gamla "punkliv"! tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder  från då.  titta och njut, haha!

jjffhghgjorde till och med en anarkist-tårta!gg


Sen var det ju Fritz fest i Fredags!
måste ju hålla de som inte uppdaterar sig själva upptaderade, hehe!

Jo det var ju så att Marcus 140 inte gick... så den fixades först och främst innan något annat hände. Ja, eller det hade väl hänt en och annan sak innan också, till exempel gav Majbritt mig fel betyg, Fick Olovs istllet för mitt! haha men det ordnade sig till slut... Tillbaka till Marcus traktor, med nytt batteri gick den  igen och vi drog en sväng på Molkom för att hämta follk och pynta den med lite björkris  innan vi drog iväg med riktning mot  Familjen Fritz gård långt  ute på  vishan! 
där ute var det redan mycket follk och grillen var tänd, det var bara att stta sig ner vid bordet och korka upp! resten av kvllen är ett minne för de som var där! var mycket trevligt!


Camping!

Vet inte riktigt hur det står till med lagarna om camping på skolgårdar,
men imorn har jag iallafall med mig tält och tillbehör för att göra detta! blir kvar hela veckan om det är roligt och om det går bra... vet ju inte vad degeryd och gänget säger men, det blir nog skoj! hehe
Har inte tänkt ut någon bra platts att ställa tältet hå heller, kanske på baksidan eller wolleybollplan... eller kanske på framsidan där det går in lite mellan "småungeskolan" och vår skola! haha ja vi får se vart och hur det blir!

Nej nu ska jag ta och sova min tredje natt här nere i mitt garage! sover hur bra som hellst här nere faktist! har allt packat och klart inför veckan nu så imorn blir det tältning!!! haha gonatt på er!

Sommarmiddag!

Nu i varma sommartider är det
skönt att inte behöva stå så länge i köket och laga mat.
Därför ska jag tipsa er om en perfekt rätt
som passar hur bra som hellst nu en fin sommarkväll,
själv liksom med hela familjen!


Vi börjar med att gå ut till bästa "gädd-sjön" i trakten, vem vill inte vara vid sjön, en fin sommardag som imorgon till exempel, det skulle passa aldeles pefekt, skulle bli 30 grader sa dom! jaja när du kommer ner slänger du ut draget eller om du står på land eller brygga, flötet... fiska, fiska, få upp en gädda, i någorlunda storlek förståss! klubba ihäl den innan du går hem med den. använd gärna en pinne för att bära gäddan eller om du har råd, en krok!
Rensa kan du göra hemma om du bor så till, du kanske har en katt som tycker om lite räns, vem vet?!
När du kommer in flår du gäddan och kryddar med lite salt och citronpeppar, rullar filéerna i ströbröd, går lika bra med skorpsmulor. Sen är det bara att steka!
Till detta passar kokt potatis utmärkt!
Men detta räcker inte, jag har nämligen snokat lite i min mors egna samling med recept där det finns en sås som passar perfekt till just denna rätt. ingridiensarna lyder som följer...

3 dl grädde
1st fiskbuljongtärning
lite hackad gräslök
2-3 ansjovisfileér
grovmalen svartpeppar
och slutligen, några stänk av rödvinsvinäger...

Detta måste vara den ultimata sommarmiddagen, enkel och framförallt mycket god!

Solnedgångenddddd

Annars har vi målat räcke idag, blir nog klart imorgon hoppas jag!

Svenska flaggans dag!

Den 6 juni, år 1523... Vad hände då?

Jo, Gustav Vasa blev kung över Svea rike!
Även den från sveriges sida hårt kritiserade "Kalmarunionen" Blev sverige fri från, detta datum.
För de som inte vet var detta en förenad union av länderna Danmark, Norge och Sverige. Sverige var som sagt missnöjd med detta, mycket på grund av Danmark... De styrde och ställde aldeles för mycket, de var ett flertal gånger i krig med Holstein, Pommern och "Hansa" ett stort tyskdominerat handelsmonopol som sverige handlade med och sålde malm med mera till...
detta var ju självklart inte bra för sveriges affärer till utlandet i övrigt heller.
Även de hårt beskattade bönderna runtom i sverige var missnöjda, då de fick höjd skatt till exportering med mera. det stora Engelbrektsuproret urartar sig genom detta. med sitt centrum här i bergslagen. nu är sverige iallafall ett självständigt land som man än så länge har råd att bo i...
vi ska trots allt vara ganska nöjda med Sverige och inte gnälla...

Själv har jag flyttat ner i garaget ett tag för att känna på hur det kan kännas, tog med mig sängen och datorn... Än så länge är det lungt här nere men myggen börjar närma sig allt mer, så vi får se hur det slutar... jag återkommer!

bor
Ha en lugn natt nu alla Nationaldagsfirande Svenskar!

För ett modernt USA!

Vad händer där borta i väst? vem kommer vinna presidentvalet! John McCain eller Barack Obama?
Vi kan säga att vi har ett "modernt USA framför oss, om det inte råkar bli republikanen McCain som vinner. Då fortsätter det troligtvis i den nuvarande stilen...
Jag påstår att en äldre man som vill ha krig och som vill utöka dödstraff, inte ska leda att land!
Han kanske skulle kunna  sitta hemma vid datorn och spela "WOW" eller något annat i den stilen, men som sagt inte leda ett land på över 300 moljoner invånare! Desutom börjar han väl bli lite med åren, 71 år är han, gubben!
Jag menar vill dom ha en nästan död gubbe som vart stridspilot i vietnam som President eller en 46 årig man med  båda fötterna på jorden som kan utveckla något som verkligen behöver utvecklas, nämligen  den lilla biten i  NordAmerika som kallas  USA!
Valet är för mig självklart, dock så tror jag att amerikaner tänker en aning annorlunda...
visst skulle det vara roligt om USA kunde utvecklas lite nu, ja det är ju trots allt de  som står för mycket  av problemen  vi har idag!  Obama värkar helt enkelt vara den USA behöver för att kunna bli ett modernt land igen som det en gåång var... någon gång på 1900talet...


Tänkte sticka in med en liten skolåsikt här också!
Varför ska de prakiska ämnena ha de högsta intagningspoängen för?
Är det inte så att de flesta som vill läsa ett praktist ämne gillar praktist i det stora hela! Man får inga betyg i grundskolan för att man är praktisk! kanke några små betyg som egentligen inte har så stor betydelse.
Medans någon som har skitlätt för sig i skolan och med att läsa läxor varje dag, med slutbetyg på kanske över 250 poäng, kommer in på vad den vill! varför får man inte som prakisk människa inte den undervisningen vi behöver, redan i grundskolan? vem säger att det är "rätt" att sitta med en bok och läsa massa tex och siffror i flera timmar i sträck? Visst jag kan sitta och läsa något som jag tycke är intresant, men allt det andra då, som jag är helt ointreserad av? nej skärpning på er!

En vecka kvar i skolan och jag är klar med allt? har alldrig känt den här känslan i kroppen, är så nära nu! att få börja på en skola där jag får göra det jag är intreserad av, umgås med folk som är som jag! visst, kanske inte finns någon sådan men någon liknande borde det ju finnas iallafall! behöver 2 VGn till så kommer jag in på BYGG! hoppas hoppas att Stellan Är på bra humör och att Thomas gillar Obama!
haha nej nu ska jag läsaaktiekurserna som vi alldrig fick göra klart i skolan! gonatt och ha det så bra!

Ännu en gång, allt blir inte som man tänkt sig...

Var i Falun i helgen, på Seasidefestivalen. Tror jag såg två band helt, men dom var riktigt bra dom iallafall. Diplóma spelade som sista band vid halv tolv någon gång, det var väl mäst  för att se dem vi åkte ner dit överhuvudtaget. Fick en trumpinne av trummisen Olle och sen tog vi 701an hem till Annica där jag sov under helgen. Gick väl inte riktigt som jag hade tänkt mig med allt men man får lov att vara nöjd endå tänker jag! Eller, nöjd är väl synd att påstå att jag är...


Kommer troligtvis skriva lite mer senare ikväll men har just nu lito ont om tid... tack och hej

RSS 2.0