Sommarmiddag!
Nu i varma sommartider är det
skönt att inte behöva stå så länge i köket och laga mat.
Därför ska jag tipsa er om en perfekt rätt
som passar hur bra som hellst nu en fin sommarkväll,
själv liksom med hela familjen!
Vi börjar med att gå ut till bästa "gädd-sjön" i trakten, vem vill inte vara vid sjön, en fin sommardag som imorgon till exempel, det skulle passa aldeles pefekt, skulle bli 30 grader sa dom! jaja när du kommer ner slänger du ut draget eller om du står på land eller brygga, flötet... fiska, fiska, få upp en gädda, i någorlunda storlek förståss! klubba ihäl den innan du går hem med den. använd gärna en pinne för att bära gäddan eller om du har råd, en krok!
Rensa kan du göra hemma om du bor så till, du kanske har en katt som tycker om lite räns, vem vet?!
När du kommer in flår du gäddan och kryddar med lite salt och citronpeppar, rullar filéerna i ströbröd, går lika bra med skorpsmulor. Sen är det bara att steka!
Till detta passar kokt potatis utmärkt!
Men detta räcker inte, jag har nämligen snokat lite i min mors egna samling med recept där det finns en sås som passar perfekt till just denna rätt. ingridiensarna lyder som följer...
3 dl grädde
1st fiskbuljongtärning
lite hackad gräslök
2-3 ansjovisfileér
grovmalen svartpeppar
och slutligen, några stänk av rödvinsvinäger...
Detta måste vara den ultimata sommarmiddagen, enkel och framförallt mycket god!
Annars har vi målat räcke idag, blir nog klart imorgon hoppas jag!
skönt att inte behöva stå så länge i köket och laga mat.
Därför ska jag tipsa er om en perfekt rätt
som passar hur bra som hellst nu en fin sommarkväll,
själv liksom med hela familjen!
Vi börjar med att gå ut till bästa "gädd-sjön" i trakten, vem vill inte vara vid sjön, en fin sommardag som imorgon till exempel, det skulle passa aldeles pefekt, skulle bli 30 grader sa dom! jaja när du kommer ner slänger du ut draget eller om du står på land eller brygga, flötet... fiska, fiska, få upp en gädda, i någorlunda storlek förståss! klubba ihäl den innan du går hem med den. använd gärna en pinne för att bära gäddan eller om du har råd, en krok!
Rensa kan du göra hemma om du bor så till, du kanske har en katt som tycker om lite räns, vem vet?!
När du kommer in flår du gäddan och kryddar med lite salt och citronpeppar, rullar filéerna i ströbröd, går lika bra med skorpsmulor. Sen är det bara att steka!
Till detta passar kokt potatis utmärkt!
Men detta räcker inte, jag har nämligen snokat lite i min mors egna samling med recept där det finns en sås som passar perfekt till just denna rätt. ingridiensarna lyder som följer...
3 dl grädde
1st fiskbuljongtärning
lite hackad gräslök
2-3 ansjovisfileér
grovmalen svartpeppar
och slutligen, några stänk av rödvinsvinäger...
Detta måste vara den ultimata sommarmiddagen, enkel och framförallt mycket god!
Annars har vi målat räcke idag, blir nog klart imorgon hoppas jag!
Kommentarer
Postat av: MammaMaria
Såsen ska vispas lite så ansjovisen går sönder och koka ihop en stund oxå....Puss Puss min lillprins...
Trackback